Hotels in Barcelona! Tips & informatie De beste Barcelona hotel deals

Verstuur ons een mail

info@hotels-in-barcelona.nl

Bel ons op

+31 (0)85 0166610

Restaurants in Barcelona

5 beste restaurants in Barcelona

Een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur is natuurlijk eten. We kennen allemaal de overheerlijke tapas en dorstlessende sangria, maar er is nog zoveel meer te ontdekken op het gebied van voedsel in deze prachtige stad. Omdat er zoveel aanbod is qua restaurants kan het lastig zijn om te bepalen waar je moet gaan zitten. Om dat probleem te voorkomen zetten we de vijf beste restaurants voor je op een rij.

Restaurant Can Solé

Can Solé is een waar instituut in Barcelona en wanneer je dus een bezoekje brengt aan deze stad moet je hier zeker eens een keertje aanschuiven. Niettemin om de reden dat vele beroemdheden, belangrijke schilders en kunstenaars (zoals bijvoorbeeld Joan Miró) en andere creatievelingen je voorgingen. Hier eet je authentieke Mediterraanse gerechten, Catalaanse recepten en heerlijk verse zeevruchten.

Cera 23

In de gezellige, hippe wijk Raval vind je Cera 23. Hier eet je heerlijk Mediterraans voedsel dat door drie jeugdvrienden voor je is gemaakt. Het leukste is misschien wel dat je de chefs het voedsel ziet bereiden vanaf je tafeltje en dat je met eigen ogen kan zien met hoeveel passie en creativiteit de gerechten gemaakt worden. Voor de gerechten worden enkel lokale ingrediënten gebruikt en bij Cera 23 kennen ze het geheim van een goede cocktail. Het is namelijk moeilijk kiezen uit hun uitgebreide cocktailkaart.

Botafumeiro

Wanneer je in Barcelona bent dan kan het je niet ontgaan zijn dat de stad gelegen is aan de zee. Verse vis wordt hier dan ook regelmatig gegeten en mocht je ook trek krijgen in heerlijke zeevruchten ga dan zeker naar Botafumeiro. Dit restaurant is gespecialiseerd in het bereiden van vis en schelpdieren en zorgt ervoor dat er iedere dag de meest prachtige stukken verse vis op het bord van hun gasten liggen. De allerbeste visgerechten van de stad eet je hier.
Bodega Biarritz 1881
In Spanje eet je? Juist, tapas. Wanneer je Barcelona bezoekt moet je natuurlijk een keer genieten van deze heerlijke Spaanse lekkernijen. En dat doe je het allerbeste bij Bodega Biarritz 1881. Alle gerechten die hier geserveerd worden zijn typisch Spaans en je wordt bediend door een ontzettend vriendelijke staf. Wij verzekeren je: van het heerlijke voedsel van Bodega Biarritz 1881 kun je echt geen genoeg krijgen.
Disfrutar
In het Nederlands betekent Disfrutar genieten en dat zegt eigenlijk al genoeg. In dit knusse restaurant geniet je kleinschalig van heerlijk voedsel opgediend door passionele koks die liefde hebben voor hun vak. Met hun veelzijdige menu proberen de koks je te verrassen, uit te dagen en bovenal ervoor te zorgen dat je ontzettend veel plezier hebt. In 2015 kreeg het restaurant zijn eerste Michellin-ster en werd het restaurant door de Catalaanse Academie voor gastronomie en voeding gekroond tot beste restaurant van het jaar. Daarnaast behoort het tot de top 100 beste restaurants van Europa. Meer overtuiging heb je waarschijnlijk niet nodig.

Geniet van heerlijk eten en drinken in hartje Barcelona

Wanneer je een kort bezoekje brengt aan deze geweldige stad heb je bijna te weinig dagen om al het heerlijks te kunnen proeven. Gelukkig weet je in ieder geval zeker dat je absoluut niet verkeerd kiest met een van deze toppers. Ervaar het authentieke Barcelona in Bodega Biarritz 1881 of ga dineren in grote luxe in Disfrutar. Hoe dan ook, in Barcelona is er voor ieder wat wils.