Hotels in Barcelona! Tips & informatie De beste Barcelona hotel deals

Verstuur ons een mail

info@hotels-in-barcelona.nl

Bel ons op

+31 (0)85 0166610

Shoppen in Barcelona

5 beste shopadressen in Barcelona

Wanneer je uitgebreid de prachtige werken van Gaudì hebt bewonderd en de Spaanse cultuur volop in je opgenomen hebt, dan is het hoog tijd om eens een heel ander gedeelte van Barcelona te bezichtigen. Namelijk: het winkelgedeelte. Bijna nergens slaag je zo goed als in Barcelona door de opeenstapeling van prachtige winkels met de mooiste spullen. Om er zeker van te zijn dat je niets misloopt, zetten we de vijf beste shopadressen voor je onder elkaar.

Passeig de Gràcia

Heb je een hele middag te besteden en ben je van plan om eens goed in te slaan? Dan zit je meer dan goed op Passeig de Gràcia. Deze gigantische winkelstraat bezorgt je namelijk gemakkelijk een hele middag plezier. Hier vind je namelijk niet alleen de exclusieve merken zoals Prada, Valentino en Louis Vuitton waarbij het vooral heel fijn etalages kijken is, maar ook de betaalbare merken zoals Mango en Zara. Wat je budget dus ook moge zijn, op de Passeig de Gràcia slaag je altijd. Ben je moe van al dat geslenter langs de winkels en het passen van talloze jurken of broeken? Strijk dan neer bij een van de talloze bistro’s of cafés. Vergeet echter tijdens het winkelen ook niet omhoog te kijken naar de panden waarin jouw favoriete winkels gevestigd zijn. Het Passeig de Gràcia staat namelijk ook bekend om haar prachtige architectuur.

Avinguda Diagonal

In de 19e eeuw werd door Cerdà Avingude Diagonal ontworpen. Best bijzonder in die tijd aangezien het een van de meest wijde straten in Barcelona zou worden. In 2004 werd de aanleg van de straat dan volledig voltooid wat betekent dat ‘ie tegenwoordig uitkomt op zee. Naast dat deze straat dus onwijs mooi aangelegd is, kun je ook hier erg fijn winkelen. De bekendste merken hebben zich gevestigd aan deze prachtige straat waardoor je je hier prima een middagje kunt vermaken. De luxe merken zal je hier niet vinden waardoor je ook met een klein budget hier prima winkelen kunt. Denk aan merken als G-star Raw, H&M, Bershka, Levi’s, Mango, Nike, Primark, Zara en Lacoste. En dan noemen we slechts een klein gedeelte van het winkelaanbod op. Kortom: loop in een middag deze winkelstraat af, vermaak je prima en eindig je dag aan zee. Wat wil je nog meer?

La Rambla

Wie al ooit eens in Barcelona is geweest ken La Rambla geheid. Mocht het dan niet zijn van de winkels, dan zeker wel van de vele straatartiesten die van deze promenade hun toneel hebben gemaakt. Fijn voor de familieleden of vrienden die niet zo van winkelen houden: op de straat is altijd wat te doen en te zien. Zij die juist wel op zoek zijn naar de leukste winkels van de stad zitten hier ook goed. Deze drukke straat loopt recht door het hart van de stad waardoor het hier altijd een drukte van jewelste is. Toeristen, locals en straatartiesten: bij iedereen is deze prachtige straat favoriet. De winkelstraat is maar liefst 1,2 kilometer lang en bestaat uit een mengelmoes van winkels, cafés, hotels en nachtclubs. Maar in de straat zijn ook een aantal musea te vinden. Mocht je dus klaar zijn met winkelen dan valt er nog voldoende te doen in dit gebied. Ben je van plan om te winkelen in deze straat? Bereid je dan goed voor op de drukte en zorg dat je je bezittingen ten alle tijden dichtbij je houdt. Omdat deze plek zo druk bezocht wordt door toeristen, zijn er regelmatig nogal wat zakkenrollers actief. Oppassen geblazen dus. Heb je alle winkels van Mango tot Zara en natuurlijk het grote warenhuis La Corte Inglés bezocht? Eindig dan je shopping spree met een welverdiende kan sangria in de La Boqueria Food Market.
El Raval
El Raval is niet zomaar een wijk in Barcelona. Deze wijk was tot voor kort namelijk helemaal niet zo populair onder de toeristen. De wijk lag er vervallen bij en werd nauwelijks onderhouden. Tot een aantal jaar geleden toen de overheid besloot het hier eens flink op de schop te gooien en de wijk nieuw leven in te blazen. Sindsdien is het een hip ogende wijk en wordt deze vaak bezocht door jongeren en toeristen. Naast het prachtige Museu d’Art Contemporani en de gigantische versmarkt La Boqueria waar volop groente en vers fruit wordt verkocht, kun je hier ook heel prima winkelen. De grote, bekende ketens zal je hier waarschijnlijk niet zo snel vinden, maar die unieke boetiekjes waar je kleding en accessoires koopt die niemand anders heeft, die vind je hier des te meer. Ga op ontdekkingstocht in deze prachtige wijk en kijk je ogen uit. En als je er dan toch bent, ga dan zeker even langs bij een van de oudste kroegen van de stad die hier gevestigd zijn. Alsof je een reis door de tijd maakt, echt waar.
Portal de l’Àngel
Nog zo’n knaller van een winkelstraat? Zonder twijfel de Portal de l’Àngel. Wat deze winkelstraat kenmerkt? De prachtige gebouwen en heerlijk rustige sfeer. Hier zal je bij lange na niet zoveel toeristen tegenkomen als op bijvoorbeeld La Rambla. Hier winkel je tussen de locals bij de grote Spaanse modeketens als Mango, Zara en Bershka. En ook het grote warenhuis El Corte Inglès is hier gevestigd.
Leuk om te weten over deze straat: in deze straat betaal je waarschijnlijk de allerhoogste huur voor een pand in heel Barcelona. Een vierkante meter kost je hier per maand gemiddeld namelijk rond de 250 euro. Een gigantische prijs natuurlijk, vandaar dat je hier ook voornamelijk de grote ketens zult vinden. Houd je niet van Zara, Mango of Bershka? Hier vind je ook merken als Massimo Dutti, Benetton, Desigual, Stradivarius, Intimissimi, H&M en Yamayay. Genoeg om je een hele poos mee te vermaken dus.

Naar hartenlust winkelen in Barcelona

Kortom: er valt meer dan genoeg te winkelen in deze metropool. Mocht je dus even helemaal klaar zijn met dat cultuur snuiven, zoek dan zeker een van deze prachtige straten op. Wanneer je winkelen wilt combineren met cultuur snuiven, ga dan naar La Rambla. Houd je echter niet zo van de drukte en wil je liever iets unieks bezichtigen en dingen kopen die niemand anders heeft? Dan is de wijk El Raval voor je weggelegd. Tenslotte zit je ook altijd goed op Passeig de Gràcia, Avinguda Diagonal en Portal de l’Àngel voor de grote winkelketens en een hoop gezelligheid.