Hotels in Barcelona! Tips & informatie De beste Barcelona hotel deals

Verstuur ons een mail

info@hotels-in-barcelona.nl

Bel ons op

+31 (0)85 0166610

Bezienswaardigheden in Barcelona

Bezienswaardigheden in Barcelona

Staat er een bezoek aan de Spaanse stad Barcelona op de planning? Wat fijn, daar heb je geheid ontzettend veel zin in. Om er zeker van te zijn dat je alles uit je bezoek weet te halen, is het zaak je goed in te lezen. Om je op weg te helpen maakten wij in ieder geval al een lijst van de vijf bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben in Barcelona. Zo weet je zeker dat je niets mist.

De Sagrada Família

Een bezoek aan Barcelona is natuurlijk compleet zonder een bezoek aan dit meesterwerk van Gaudí. In 1882 begonnen ze met het bouwen van deze indrukwekkende kerk en tot op heden zijn ze nog steeds niet klaar met de complexe structuur van het gebouw. Er is vrijwel iedere dag sindsdien aan het bouwwerk gewerkt. Verwacht wordt dat de kerk in 2026 dan toch eindelijk klaar zou zijn. Maar niet alleen aan de buitenkant kijk je je ogen uit, ook vanbinnen is de kerk wonderschoon. Zorg dus dat je zeker wat tijd vrij maakt in je schema om een rondleiding door de kerk te maken. Ben echter wel op tijd want bij de Sagrada Família is het immer erg druk. Dat is niet zo gek natuurlijk ook aangezien dit meesterwerk als het ware het gezicht van de stad is geworden. De opdracht voor de kerk kwam van boekhandelaar Josep María Bocabella die vond dat er weer meer aandacht moest komen voor het geloof. Aan Gaudí de eer om die droom met zijn ontwerp werkelijkheid te maken nadat de eerste architect ontslagen werd. Tickets om de kerk te betreden kun je bij de ingang kopen. Met het geld dat wordt opgehaald van de entreebewijzen wordt de bouw van de kerk bekostigd. Jouw kaartje draagt dus bij aan de voltooiing van de kerk. Als dat geen mooi idee is.

Montjuïc

Ook zeker een bezoekje waard tijdens een tripje naar Barcelona is de berg van Montjuïc. Hier is namelijk een hele hoop te zien en te doen waardoor je dit punt absoluut niet wilt overslaan. Zo vind je er een oude arena waar vroeger heuse stierengevechten gehouden worden en waardoor tegenwoordig een winkelcentrum in zit. Je kunt er een bezoekje brengen aan het monumentale paleis Palau Nacional dat werd gebouwd in 1929 voor de Wereldtentoonstelling. Tegenwoordig huist hier namelijk een museum. Voor een prachtig uitzicht en een kijkje in de Catalaanse cultuur beklim je de trappen van dit museum, het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), waar je prachtig uitkijkt over de stad. Het museum herbergt kunst afkomstig uit Catalonië uit verschillende eeuwen en geeft je de mogelijkheid de typisch Catalaanse cultuur op te snuiven. Uitgekeken in het museum? Loop dan door naar het Poble Espanyol, oftewel het Spaanse dorp, waar je nog dieper duikt in de Spaanse cultuur. Dit kunstmatig opgebouwde dorp werd gemaakt ter ere van de Wereldtentoonstelling in 1929 om bezoekers een goed beeld te schetsen van Spaanse architectuur, de Spaanse manier van leven en typisch Spaanse producten. Alle regio’s uit Spanje vind je hierin terug.

De magische fonteinshow van Montjuïc

Als je toch een bezoek besluit te brengen aan Montjuïc zorg dan ook zeker dat je de magische fonteinshow meepakt. Deze speciale show vindt alleen plaats in het weekend dus zorg dat je je bezoek goed uitkient. In de avond wordt namelijk de hele boulevard verlicht en kun je genieten van een speciale watershow bij de Font Màgica. Met behulp van muziek, water en licht wordt er een ontzettend spectaculaire show van gemaakt. Ook fijn: toegang tot de show is helemaal gratis dus er is geen reden om er niet naar toe te gaan. Wat ons betreft is het een prachtige afsluiter van een enerverende dag rondlopen in Barcelona.
La Boqueria
Naast de prachtige cultuur en sympathieke mensen is er natuurlijk nog een andere reden waarom je naar Spanje bent gekomen: het eten! Spanje staat bekend om haar heerlijke tapas, verrukkelijke sangria en lekkere worsten, fruit en groentes. Wanneer je dus in Barcelona bent, moet je absoluut even langs La Boqueria. De simpele markten die wij in Nederland gewend zijn, zijn er niets bij. Op deze gigantische food market kun je je namelijk eenvoudig een hele middag vermaken, zo groot is het er. Ze verkopen er gigantische bergen vers fruit, knapperige groentes, speciale kazen en pittige worsten. Maar ook voor tapas, snoep en noten kun je hier terecht. Zelfs als je niet van plan bent om iets te kopen kun je je hier prima vermaken. Observeer hoe de locals hier hun dagelijkse inkopen doen en geniet van de rumoerigheid, de heerlijke geuren van al dat prachtige voedsel en de meesterlijke stillevens van groenten en fruit. Let op, om hier weg te gaan zonder iets te kopen is knap lastig.
Tibidabo attractiepark
Natuurlijk is het heerlijk om in een nieuwe stad volop cultuur te snuiven. Maar wanneer je al een aantal dagen de architectuur van de stad hebt bekeken, je hebt verwonderd aan eeuwenoude bezienswaardigheden en je geen tapas meer kunt zien dan is het hoog tijd voor iets anders. Gelukkig is daar het Tibidabo attractiepark. Hier kun je eens even flink de longen uit je lijf schreeuwen in spannende achtbanen, je verwonderen aan prachtige attracties en genieten van even heel iets anders. De tickets kosten 28,50 euro en kun je aan de kassa of online kopen op de website van het attractiepark. Een bezoekje aan dit park is vooral erg leuk wanneer je met jonge kinderen een bezoek brengt aan Barcelona en zij na een aantal dagen verveelt raken door het lopen door de stad. Geheid blije gezichten wanneer je aankondigt dat je een bezoekje aan Tibidabo gaat brengen.
Enkel het beste van Barcelona
Heb je deze vijf prachtplekken allen vereerd met een bezoekje? Dan kun je er zeker van zijn dat je Barcelona van haar mooiste kant hebt gezien. Een passend beeld heb je je kunnen vormen waarbij alle aspecten van Barcelona aan bod kwamen. Zo bestudeerde je de dagelijkse eet- en leefgewoontes in La Boqueria, zag je het meesterwerk van Gaudí, de kunstenaar die eigenhandig de stad heeft vormgegeven en rijkelijk heeft versierd, verwonderde je aan de schoonheid van Montjuïc en gilde je je longen uit je lijf in Tibidabo. Als dat niet klinkt als een geslaagde trip dan weten wij het ook niet meer.