Hotels in Barcelona! Tips & informatie De beste Barcelona hotel deals

Verstuur ons een mail

info@hotels-in-barcelona.nl

Bel ons op

+31 (0)85 0166610

Museum bezoeken in Barcelona

Museum bezoeken in Barcelona

Wil je het liefst nog dieper duiken in de cultuur van deze prachtige stad? Dan doe je er goed aan om een bezoek te brengen aan een van de prachtige musea die de stad rijk is. Van moderne kunst tot een chocolademuseum: in Barcelona vind je het allemaal. Om er zeker van te zijn dat je de beste musea niet aan je voorbij laat schieten, maakten we een lijst van vijf toppers die je absoluut niet mag missen.

Museu Picasso

Wie aan Spanje denkt, denkt natuurlijk aan Picasso. Al geef je helemaal niets om kunst, zelfs dan nog ken je zijn naam. In Spanje zijn ze natuurlijk maar wat trots op de kunstenaar en al het prachtige werk wat hij gemaakt heeft. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er in Barcelona een heel museum aan hem gewijd is. Ben je fan van Picasso of ben je benieuwd naar Spanje’s trots en zijn meesterwerken? Ga dan zeker eens langs bij Museu Picasso tijdens je bezoek aan Barcelona.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Heb je de bouwwerken van Gaudí gezien en smaakt die Catalaanse kijk op de wereld naar meer? Koop dan een ticket voor het Museu Nacional d’Art de Catalunya. Dit prachtige museum bevindt zich in de wijk Montjuïc, gelegen op een berg waar je prachtig over de stad uitkijkt. Alleen dat al maakt het een bezoek meer dan waard. Vervolgens duik je in het museum nog dieper in de Catalaanse cultuur en maak je kennis met de beste Catalaanse kunstenaars door de eeuwen heen. Hier hangen werken afkomstig van de 12e eeuw tot de 20e eeuw. Vervelen zal je je hier dus allerminst.

Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Het belangrijkste museum voor hedendaagse kunst in Barcelona is het MACBA. Hier vind je prachtige werken afkomstig uit het meest recente gedeelte van de 20e eeuw. Ben je een liefhebber van moderne kunst? Dan is het zeker een goed plan om een bezoek aan het MACBA in te plannen. Hier vind je namelijk het werk van kunstenaars als Zush, Paul Klee, Francesc Torres, Antoni Tàpies en Mario Merz. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om een rondleiding te boeken zodat je na je bezoek op de hoogte bent van alle ins en outs van de kunstwerken.
Museu del Disseny de Barcelona
Maar liefst vijf jaar duurde het voordat het pand van het Museu del Disseny voltooid was. Maar dan heb je ook wat. In dit museum worden verschillende ontwerpprincipes verenigd met elkaar, aangezien in het pand drie verschillende museums gevestigd zijn: the Museu de les Arts Decoratives, the Museu de Ceràmica, the Museu Tèxtil i d’Indumentària and the Gabinet de les Arts Gràfiques. In totaal staan er meer dan 70.000 objecten tentoongesteld in dit museum. Op z’n zachtst gezegd zal je je hier dus zeker wel een middagje vermaken.
Museu de la Xocolata
Is kunst niet zo jouw ding en ben jij niet zo’n type dat minutenlang naar een schilderij kan blijven staren? Dan is het chocolademuseum misschien wel iets voor jou. Hier bekijk je namelijk van dichtbij hoe dit heerlijke snoepgoed gemaakt wordt. Leer alles over chocolade, over de ingrediënten en waar en hoe deze ingrediënten verbouwd worden. Geloof ons, na een bezoek aan dit museum kijk je plots een heel stuk anders naar je chocolaatje. Nog zoiets wat je zeker niet moet vergeten: om aan het einde van je bezoek een reep mee naar huis te nemen. Gewoon als souvenir natuurlijk.

Bekijk Barcelona op een hele andere manier

Door een bezoek te brengen aan een van deze musea of aan al deze musea krijg je de mogelijkheid om naast het bezoek van de grote bezienswaardigheden eens echt te duiken in de cultuur en geschiedenis van het land. Wijk af van de gebaande paden en laat je verwonderen door Spaanse kunstenaars, beeldhouwers en schilders die samen met beroemde architecten in de stad zoals Gaudí de cultuur zo treffend gevormd hebben.